Maak kennis met Bernard van Koot van Spirair Luchttechniek 

 

Bernard van Koot is al 18 jaar werkzaam bij Spirair en is het vertrouwde aanspreekpunt voor klanten. Hoog tijd om hem beter te leren kennen!

 

Bernard, stel jezelf eens voor!

“Mijn naam is Bernard van Koot, 46 jaar. Ik ben getrouwd met Jacqueline en trotse vader van een zoon Lennart van 17 jaar en  dochter Jannieka van 16 jaar.”

 

Wat is je functie bij Spirair en wat vind je daar zo leuk aan?

“Ik ben accountmanager. Het leukste aan deze functie vind ik toch wel het contact met de klanten en ervoor zorgen dat wij altijd voor de klant een juiste oplossing vinden. In mijn functie ben ik niet alleen bezig met de verkoop, maar vooral met het adviseren en meedenken met onze relaties. Die combinatie maakt mijn werk zo uitdagend!”

Hoe ben je bij Spirair terecht gekomen?

“Ik ben 18 jaar geleden bij Spirair binnengekomen middels het uitzendbureau. Ik zat daar toen met een dame van het uitzendbureau om de laatste papieren in  te vullen om elders te gaan werken. Tot haar collega mijn motivatie en ervaring hoorde. Zij had bij Spirair gewerkt en wist dat Peter de Jong op zoek was naar een magazijnbediende. Volgens haar paste ik precies in het plaatje van Spirair. Vervolgens zat ik diezelfde middag nog bij Peter en Arend Jan op kantoor voor een gesprek. Drie dagen later ben ik begonnen.”

Inmiddels ben je accountmanager. Hoe is dat ontstaan?

“Ik had het zo naar mijn zin en was daardoor zo gemotiveerd dat ik na drie maanden een vast contract kreeg bij Spirair en vervolgens magazijnchef werd. Dit heb ik drie jaar gedaan totdat we naar ons huidige pand verhuisden. De functie van binnendienst verkoop kwam vrij en Peter vroeg of ik hier interesse in had, aangezien ik een commerciële achtergrond had. Ik heb toen erg getwijfeld omdat het magazijn toch wel mijn “kindje” was. Toch heb ik voor deze uitdaging gekozen. Ook dit heb ik drie jaar gedaan, totdat door omstandigheden de functie van accountmanager vrij kwam. In goed overleg en vele besprekingen later, heb ik toen de knoop doorgehakt. Twaalf jaar later vervul ik deze functie nog steeds vol enthousiasme.”

En wat doe je om te ontspannen?

“Om lekker te ontspannen doe ik veel aan mountainbiken. Twee keer per jaar ga ik met een groep naar het buitenland om daar heerlijk af te zien. De rest van het jaar biken wij door heel Nederland. Daarnaast zit ik ook nog in de begeleiding van het voetbalelftal van mijn zoon en een paar keer paar jaar kun je mij op de golfbaan vinden.”

Waar ben je het meest trots op in je werk en waarom?

“Dat ik in al die jaren mij zo heb kunnen ontwikkelen waardoor ik onze relaties bijna altijd kan ondersteunen en adviseren om een zo goed mogelijke installatie aan te leggen. Onze klanten waarderen dit enorm en daarom blijft dit werk zo leuk!”


Wat maakt Spirair anders dan concurrenten?

“Wij zien onze klanten echt als relaties en niet als nummer. Bij ons hoef je geen artikelnummer door te geven om zo je bestelling af te ronden. Wij gaan één op één in gesprek en de meeste klanten kennen wij daarom ook persoonlijk. Juist dit zorgt ervoor dat wij onze relaties kunnen ‘ontzorgen’ en adviseren zoals de klant dat wil!”

 

 

Spirair Luchttechniek

Postadres: Postbus 1132, 3860 BC Nijkerk | T (033) 24 748 49 | F (033) 24 623 24 | info@spirair.nl
Bezoekadres: Klompenmaker 13, 3861 SK Nijkerk | Openingstijden afhaalbalie: ma t/m do: 07:00 - 17:00 uur, vr: 07:00 - 16:00
copyright | disclaimer | voorwaarden | nieuwsbrief | privacy statement
Regelt het...
VLA Luchtgordijnen